STU - Særlig Tilrettelagt Uddannelse

På Dagskolen Nordjylland kan du helt eller delvist gennemføre en 3 årig Særlige Tilrettelagte Uddannelse, (STU).
Dagskolen Nordjylland tilbyder altid individuelle uddannelsesforløb. Ingen elever er ens, og alle har forskellige ressourcer, derfor kan vores elevers uddannelsesforløb heller ikke ligne hinanden.
Uddannelsen er beregnet til unge med særlige behov, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse.
Uddannelsen starter med 12 ugers afklaringsforløb. Her vil skolen sammen med den unge finde frem til, hvad den unges ressourcer er – både praktisk og teoretisk. Ved at finde/tage udgangspunkt i den unges ressourcer er der et godt grundlag for udvikling af den unges kompetencer både socialt, fagligt og praktisk.

Formålet med STU er at den unge:

• Opnår personlige muligheder for at deltage aktivt og selvstændigt i samfundet.
  • Opnår faglige kompetencer til uddannelse og/eller beskæftigelse
  • Opnår sociale kompetencer til et selvstændigt fritidsliv og voksenliv

Vi har inddelt vores fag i værksteder - og vi har rigtig mange tilbud: Landbrug, Motor & metal, Have & Park, snedkeri, køkken. Der foruden tilbydes alle elever, kreative aktiviteter og individuel undervisning i f.eks. dansk, matematik, sport & natur, samfundsfag og it.
Vi har tilbud, der henvender sig til mange forskellige interesser. For dig, der gerne vil lave noget med dine hænder, dig, der gerne vil lave mad og bage og dig, der gerne vil være ude i naturen.
Som udgangspunkt har vi inddelt vores tilbud i en række forskellige værksteder. Du prøver typisk kræfter med alle værkstederne for at finde ud af, hvad du synes bedst om at lave. Sammen finder vi derefter det område, du brænder mest for.
I forløbet finder der praktikpladser med udgangspunkt i den enkeltes interesser.
Vi samarbejder desuden med lokale erhvervsdrivende og landmænd om at kunne tilbyde en bred vifte af praktikker og arbejdsopgaver, som fx landbrugsmedhjælper, gartner, butik, maskinfører mv.

I menuen til venstre kan du læse mere om de forskellige STU linjer vi tilbyder