Rig mulighed for musikundervisning

Dagskolen tilbyder musikundervisning som valgfag. Vores musiklærer Thomas er professionel musiker og spiller i sit eget band ” Kibitzer”. Udover samspil laver de også deres eget musik, og indspiller det efterfølgende i lydstudie.

Hvorfor er det vigtigt med musikundervisning?

Man siger, at musik er et universelt sprog. Uanset hvor fra man kommer eller hvordan ens baggrund ser ud, kan man altid glæde sig over og sætte pris på en god sang.
Herudover er der rigtig god læring i det at spille musik.
Det hjælper dem socialt:
At begynde med at spille et instrument kan hjælpe den unge til at komme ud af sin skal. Unge som spiller i et band eller beskæftiger sig med musik i en gruppe lærer sig en vigtig livskundskab i, hvordan man relaterer og interagerer med andre, hvordan man arbejder som et team.

Musik:Det bygger selvtillid

testing

Det bygger selvtillid:

En god og stærk selvtillid kan være gavnligt i de fleste aspekter af livet. At lære at spille et instrument kan hjælpe på udviklingen af selvtillid. Den unge får en fornemmelse af at kunne udvikle og forbedre sine evner og færdigheder og bare blive bedre og bedre.
Det forbedrer tålmodigheden:
Når man spiller i et band eller et orkester kan tålmodighed være en dyd, og man må ofte vente på, at det bliver ens egen tur. Denne venten eller viljen til samspil lærer udøverne at have tålmodighed. Man må arbejde sammen i et band eller orkester for at kunne skabe god musik.
 Det kan hjælpe børn (og voksne!) at komme i kontakt med sig selv:
Hvem kan ikke indimellem føle sig lidt ude af balance? Musik kan hjælpe både barn og voksne med at koble af fra hverdagens stress og jag.
. En god måde at udtrykke sig på:
At spille musik er en fantastisk måde at udtrykke sig på. Igennem musik kan den unge udtrykke nuancer af sig selv og sit emotionelle velbefindende, hvor ord måske ikke er tilstrækkelige.

Disciplin:

’Øvelse gør mester’ er et udtryk de fleste er bekendte med. Man kan ikke bare være dygtig ved lektionerne for at blive en bedre musiker. Man må selvtræne og bruge en masse fritid på at øve sig for at blive rigtig god, og det kræver disciplin.

Det fostrer kreativitet:

Fremfor alt er det den kreative stræben, som er det vigtigste aspekt når man spiller musik. Kreativitet er godt for sindet, kroppen og sjælen.