Artikel fra skolens Sundhedskontoret

”Derfor har vi startet vores eget Sundhedskontor”

Konstatering:

• Stadig flere børn med adfærdsmæssige og indlæringsmæssige problemer får diagnoser som ADHD og autisme!!!
  • Alarmerende mange unge bliver tabere i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Årsagerne er mange, men:

• Èn væsentlig, men overset grund handler om børn og unges livsstil, hvor forbruget af sukker, sodavand, junkfood, alkohol og rusmidler er så stort, at der ikke bliver plads til nærende mad.

Resultatet kan blive:

• Vitaminmangel og lavt blodsukker, der gør dem sløve og aggressive eller måske endda voldelige.
  • Overfølsomhed for mælkeprodukter kan eksempelvis give forskellige fysiske symptomer, men kan også forårsage adfærdsforstyrrelser, hyperaktivitet, depression eller træthed.

Dagskolen Nordjylland er af samme overbevisning som kostvejleder/foredragsholder Frede Breüner om ovenstående, - nemlig at: ”kosten spiller en afgørende rolle for det fysiske og psykiske velbefindende hos både børn og voksne”.

Mange af Dagskolens elever kendetegnes på ovenstående, de har brug for og er til dels motiveret for, at ville det anderledes, både ifht. at ændre kosten og det fysiske aktivitetsniveau. De magter blot ikke selv at gå i gang og ej heller holde motivationen ved lige, indtil en sundere livsstil er implementeret over tid.

Derfor har Dagskolen besluttet at starte vores eget Sundhedskontor, hvis tilbud skal indgå som en naturlig del af de unges hverdag, alt efter hvilket behov den enkelte elev har.